leren blind typen

Alle leerlingen van groep 5 t/m 8 nemen deel aan de gratis online cursus blind typen van school en is een vast onderdeel van het lesprogramma op vrijdagmiddag van 14:30 tot 15:00 uur na schooltijd.
Als kinderen goed typen hoeven ze hun aandacht niet meer te houden bij de techniek van het typen en krijgt woordenschat en het schrijven van goede teksten, veel meer aandacht. Om het echt goed en snel te leren is het wel belangrijk dat de leerlingen iedere dag thuis ook nog eens 15 tot 30 minuten online oefenen. Hoe dat gaat leest u op de website van TypeTopia. Klik op de link : https://bit.ly/3xtiu1p

Kindercommissie 2021-2022

20 van de 100 finalisten mochten hun ideeën voor een nog beter Zuidoost pitchen in Pathé Arena. Een jury koos de 13 kinderen die de beste pitch gaven. Zij vormen samen de nieuwe Kindercommissie. Gefeliciteerd!

De nieuwe leden zijn: Denilio Sleeswijk, Sa’diyah Adalat, Shakonie Tam, Naeem van den Witteboer, Kayla Verdooren, Givendyo Hart, Leah Khan, Alae Admi, Jair Renfrum, Zainab Ali, Luba Yakubu, Charaeynis Febis en Sky Rustenburg. De leerlingen van groep 7 en 8 komen van Crescendo, As-Soeffah, Wereldwijs, Bijlmerhorst, De Knotwilg en De Blauwe Lijn. Woensdag 27 oktober vergaderen ze voor de eerste keer. De leden worden dan ook officieel geïnstalleerd.

=====================================================================

Gratis OBA Junior-lidmaatschap

Kinderen en jongeren t/m 18 jaar lenen bij de OBA gratis en boetevrij. Bekijk hier alle voordelen!

=====================================================================

Feestelijke cultuurdag bij Crescendo op Kortvoort in Amsterdam Zuidoost

klik op de foto voor een video verslag van de dag

=====================================================================

=====================================================================

IPad Onderwijs biedt de mogelijkheid om lesmateriaal te ondersteunen met beeldmateriaal. En de iPad is zowel op school als thuis te gebruiken. Onze leerlingen kunnen er al heel ardig mee overweg zoals deze 2 filmpjes laten zien.

Aan Crescendo is voor dit schooljaar extra subsidie voor inhaal- en ondersteunings-programma’s door de minister toegekend. Daarvoor krijgen onze leerlingen gemiddeld 30 uur extra onderwijs, die zij gedurende de coronamaatregelen hebben gemist.  Het team is daar blij mee en gaat na de herfstvakantie enthousiast aan de slag om (maatwerk)programma’s voor onze kinderen op te stellen.  Voor meer info klik hier

FEESTELIJKE OPENING VAN HET NIEUWE SCHOOLJAAR OP CRESCENDO
Het team van Crescendo stond maandagmorgen langs de rode loper om alle leerlingen van Crescendo welkom te heten. Het plein was vrolijk versierd en bij het hek werden de ouders begroet door de adjunct-directeur. Met gejuich en veel handgeklap werden de leerlingen binnengelaten. Het hele team heeft er enorm veel zin in om alle leerlingen dit schooljaar te begeleiden en les te geven.

Vanaf 2 juni kan iedereen zich laten TESTEN als ze minimaal 24 uur lang symptomen hebben van COVID-19 (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts). Klik op de link ‘coronatest’ hieronder, hoe te handelen om getest te worden. Click on the link below, how to act to get tested.

Op basis van ’n kabinetsbesluit hebben de partijen een protocol ontwikkeld. Klik op onderstaand protocol figuur om te lezen hoe iedereen moet handelen op en nabij de school. https://www.crescendo-school.nl/wp-content/uploads/2020/06/Protocol-volledig-openen-basisonderwijs.pdf

Hoe gaat de school om met het coronavirus

https://www.rivm.nl/

Vragen & antwoorden nieuw coronavirus (COVID-19)

Crescendo

Crescendo is een christelijke basisschool van de Evangelische broe­der­gemeente in Amsterdam. Op onze school worden kinderen uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. De leraren van onze school gebruiken christelijke normen en waarden als basis voor het geven van goed onde­rwijs. Klik hier voor het schoolplan.

Daarnaast doet de school er alles aan om een veilige plek te zijn waar kinderen met plezier verblijven. Daarom zijn we een vreedzame school. We besteden ook veel aandacht aan sport, kunst en cultuur en nemen deel aan verschillende buitenschoolse activiteiten.

De nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), geeft aan, dat de school een privacy-administratie moet bijhouden. En dat zij daarmee aan kan tonen dat er verantwoord wordt omgegaan met de privacygegevens van de leerlingen, hun ouders en haar medewerkers. Het bestuur en Crescendo wordt daarin bijgestaan door een externe privacy toezichthouder. Privacy is een doorlopend proces waarbij alle gegevens worden geanalyseerd, bijgehouden, verbeterd en verwijderd wanneer ze niet meer nodig zijn. Met gegevens worden niet alleen de naam, adres en leerresultaten bedoeld, maar ook foto’s en filmpjes door wie dan ook gemaakt. Meer over hoe de school hier mee omgaat en de AVG kunt u hier lezen.

Basisschool Crescendo
Kortvoort 61c
1104 NA te Amsterdam Zuidoost

Tel. : (020) 695 71 78

Interim directeur: Theo Lansu

Administratie:  Izaïrra Piña

administratie@crescendoschool.nl

Het ministerie van Onderwijs en het kabinet volgen het advies van het RIVM. Het OMT heeft geen nadere voorwaarden aan de ventilatie gesteld bij de heropening van scholen na de zomervakantie. Afgelopen maand mei is onderhoud gepleegd aan het ventilatiesysteem van de Bredeschool Kortvoort door het installatie en onderhoudsbedrijf Kropman. Het inspectierapport treft u hier aan.

Basisscholen krijgen vandaag 6 december, in totaal 2,4 miljoen zelftests geleverd, waarmee leerlingen uit groep 6,7 en 8 zich twee keer per week kunnen laten testen. De zelftests moeten helpen om de coronagolf te remmen. Onder de mensen die positief testen, zijn relatief veel schoolgaande kinderen en hun ouders, en de besmettingen gebeuren relatief vaak op school.

====================================================================================

Per direct strengere coronamaatregelen op basisscholen

Ouders mogen de school niet meer in, onderwijspersoneel en leerlingen moeten thuisblijven bij klachten en er mogen geen externen aanwezig zijn bij vieringen als Sinterklaas en Kerst. Dat zijn enkele nieuwe regels die vanaf vandaag 26 november gelden op basisscholen, om het aantal besmettingen tegen te gaan. klik hier voor het gehele Protocol Basisonderwijs.  en hieronder voor de samenvatting ervan.

==========================================

Werk je graag op een multiculturele, christelijke school in een hechte gemeenschap en wil je het verschil maken voor de kinderen van basisschool Crescendo in Amsterdam Zuidoost ?  Bekijk hier de situatie en de profielschets.   Voor meer informatie reageer dan hier via B&T over deze interessante vacature.

Voor de bovenbouw van onze basisschool Crescendo zoeken wij twee of drie enthousiaste en gekwalificeerde leerkrachten. Voor meer informatie reageer dan hier via B&T over deze interessante vacatures.

==========================================================================

==========================================================================

Vrijdag 23 april organiseerden wij de Koningsspelen in het Bijlmersportpark (Zuidoost United) om lekker te sporten. Om de foto’s te zien, ga dan naar Nieuws.

 ==========================================================================

De nieuwsbrief van EU-schoolfruit toont een filmpje waarin kinderen kennis maken met al het fruit waar zij dagelijks van genieten. Klik hier

vandaag weer een kar vol fruit voor Crescendo…

Vanaf 5 oktober wordt er fruit geleverd voor 3 dagen in de week aan alle kinderen van Crescendo gedurende dit schooljaar.

Schoolfruit en -groente, ook wel bekend als de ‘gezonde tien uurtjes’, zijn op school niet te missen als moment om fruit of groente te eten. Een kind heeft 2 maal per dag fruit nodig om goed te presteren, zich beter te concentreren en te presteren en ze zijn minder snel ziek. Elk kind heeft volgens de Fruitvriendjes namelijk recht op gezonde voeding op school. Schoolfruit.nl motiveert de kinderen om gezonder te eten.


Wilt u uw kind aanmelden op onze school?

Aanmelden

Bekijk hier binnenkort foto’s en de laatste nieuwtjes van en uit jouw groep

0

Opgericht in

0

Leerlingen

0

Groepen

0

Personeelsleden

Search
Generic filters
Obv woordencombinatie
    Home