Nieuws

De geslaagde sponsorloop van dinsdag 6 juli heeft een record bedrag van meer dan €1.300 opgeleverd. Met dit bedrag konden wij al het fruit vergoeden dat de leerlingen 3x per week op school kregen.

 

===========================================================================

Beste allemaal, hierbij enkele foto’s van de feestelijke cultuurdag op Crescendo

===========================================================================

Beste ouders van onze kleuter-kunstenaars,

De afgelopen 3 weken hebben we hard gewerkt aan het thema: kunst.  Kunst is een zeer breed thema. We hebben gesproken over: muziek, beeldende kunst, abstracte en realistische kunst, mode, poëzie en literatuur. En nog veel meer. Vraagt u het maar aan uw kind.  Helaas kunt u niet in de school genieten van ons Crescendomuseum, daarom hebben we er een online museum van gemaakt.
Dit kunt u zien in onderstaande foto’s.  Veel plezier met het kijken en alvast een fijne mei-vakantie.
En voor de moeders, alvast een mooie Moederdag.

Met vriendelijke groet namens de kleuterjuffen,  Juf Beatrix

Kunst groep 1/2

Vrijdag 23 april organiseerden wij de Koningsspelen in het Bijlmersportpark (Zuidoost United) om lekker te sporten.  Het was een fijne zonnige sportieve dag.   Met dank aan Meester Henk en juf Muriël.

                           

===========================================================================

Het resultaat van de opgehaalde kleding
Het resultaat dat Crescendo heeft opgehaald aan kleding is 200 kilo. Dit resulteert in een donatiebedrag van 70 euro voor de fruitpot van uw school. Met deze kledingactie heeft de school maar liefst 200 porties fruit verdiend! Het donatiebedrag werd toegevoegd aan de campagnepagina https://crescendo.fruitvriendjes.nl/campagne/kledingactie-2020. Deze pagina maakt onderdeel uit van de persoonlijke pagina van uw school waar alle donatiegelden samenkomen over de optelsom van deze actie en toekomstige acties van uw school.

===========================================================================================

De Staat van het Primair Onderwijs in Amsterdam laat zien hoeveel er is bereikt, maar ook hoeveel er nog te doen is. En op hoeveel terreinen we met elkaar vraagstukken hebben die we aan willen pakken. Dat gaan we vol vertrouwen doen. Je kunt als kind maar beter in Amsterdam geboren worden, en je kunt als onderwijsprofessional nergens beter dan in onze stad werken! Aldus de gezamenlijke schoolbesturen van Amsterdam. Hier onder staan de downloads,

hier de digitale versie van het rapport Staat van het Amsterdamse Onderwijs  te zien.

Samenvatting onderstaande  A4 Brochure

=================================================================================

Crescendo doet mee aan de speciale Ajax Life Skills & Clinics die op dinsdag 8 en woensdag 9 september plaatsvinden op basisschool Crescendo.  Het schema van activiteiten kunt u HIER inzien. Voor de ouders is hier de info-brief voor 8 sept. en is hier de info-brief voor 9 sept. over deze sportieve dagen.

=================================================================================

Vanaf 2 juni kan iedereen zich laten TESTEN als ze minimaal 24 uur lang symptomen hebben van COVID-19 (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts). Klik op de link ‘coronatest’ hieronder, hoe te handelen om getest te worden. Click on the link below, how to act to get tested.

Het kabinet heeft aangekondigd dat de scholen vanaf 8 juni volledig opengaan, tenzij alsnog blijkt dat dit niet verantwoord is. Op basis van dit kabinetsbesluit hebben de partijen een protocol ontwikkeld. Klik op onderstaand protocol figuur om te lezen hoe iedereen moet handelen op en nabij de school. https://www.crescendo-school.nl/wp-content/uploads/2020/06/Protocol-volledig-openen-basisonderwijs.pdf

www.rivm.nl

=================================================================================

VERTELTASSEN  Afgelopen schooljaar is er door een groepje ouders hard gewerkt aan verschillende verteltassen voor de peuters en de kleuters. Ook hebben er verschillende ouders mee gedaan aan een naaiworkshop om de tassen nog mooier en aantrekkelijker te maken voor onze kinderen. We hebben de (naald en) draad weer opgepakt en zijn weercreatief van start gegaan. Wilt u er over nadenken of dit ook iets voor u is? We helpen u graag op weg met knippen, plakken, lamineren, borduren, naaien en meedenken om mooie leerzame spelletjes te maken voor onze kinderen. U bent elke woensdagochtend van harte welkom! Wilt u meer informatie, kom gerust even langs bij juf Beatrix.

============================================================================

Vlak voor de zomervakantie deed Crescendo mee aan het duurzame lesprogramma Captain Fanplastic. De Nederlandse primeur gefaciliteerd door de Rabo. Iedereen zamelde plastic in voor een schoner Nelson Mandelapark in Zuidoost. Leeslab – storytelling – leren – recyclen – clean up – wegen – winnen !   Een certificaat, een foto en een prachtige video als blijvend herinnering.

 

klik op deze link om de video te bekijken : https://vimeo.com/350765795

============================================================================

============================================================================

Nieuws