Nieuws

Vanaf 2 juni kan iedereen zich laten TESTEN als ze minimaal 24 uur lang symptomen hebben van COVID-19 (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts). Klik op de link ‘coronatest’ hieronder, hoe te handelen om getest te worden. Click on the link below, how to act to get tested.

Het kabinet heeft aangekondigd dat de scholen vanaf 8 juni volledig opengaan, tenzij alsnog blijkt dat dit niet verantwoord is. Op basis van dit kabinetsbesluit hebben de partijen een protocol ontwikkeld. Klik op onderstaand protocol figuur om te lezen hoe iedereen moet handelen op en nabij de school. https://www.crescendo-school.nl/wp-content/uploads/2020/06/Protocol-volledig-openen-basisonderwijs.pdf

 

Inmiddels heeft Crescendo de laptops van de gem. Amsterdam ontvangen. En zijn door de leerkrachten geïnstalleerd, zodat er thuis huiswerk op gemaakt kan worden. Vandaag zijn de meeste laptops uitgereikt aan de leerlingen die er thuis nog geen hebben, verpakt in zakken van AH. Volgende week aan de slag. Veel succes allemaal.

bruikleen 33

Enkele kinderen worden op school opgevangen, de anderen zitten thuis en zijn bezig met hun huiswerk. De leerkrachten hebben er voor gezorgd dat het huiswerk klaar ligt om op te komen halen. Een telefoontje was voldoende en ze kwamen graag langs. De meeste kinderen missen hun vertrouwde school toch wel.  Inmiddels is bekend dat Crescendo van de gemeente Amsterdam 58 chromebooks heeft gekregen bedoelt voor thuisonderwijs. (zie de nieuwsbrief 28 maart)

 

www.rivm.nl

=================================================================================

VERTELTASSEN  Afgelopen schooljaar is er door een groepje ouders hard gewerkt aan verschillende verteltassen voor de peuters en de kleuters. Ook hebben er verschillende ouders mee gedaan aan een naaiworkshop om de tassen nog mooier en aantrekkelijker te maken voor onze kinderen. We hebben de (naald en) draad weer opgepakt en zijn weercreatief van start gegaan. Wilt u er over nadenken of dit ook iets voor u is? We helpen u graag op weg met knippen, plakken, lamineren, borduren, naaien en meedenken om mooie leerzame spelletjes te maken voor onze kinderen. U bent elke woensdagochtend van harte welkom! Wilt u meer informatie, kom gerust even langs bij juf Beatrix.

============================================================================

Vlak voor de zomervakantie deed Crescendo mee aan het duurzame lesprogramma Captain Fanplastic. De Nederlandse primeur gefaciliteerd door de Rabo. Iedereen zamelde plastic in voor een schoner Nelson Mandelapark in Zuidoost. Leeslab – storytelling – leren – recyclen – clean up – wegen – winnen !   Een certificaat, een foto en een prachtige video als blijvend herinnering.

 

klik op deze link om de video te bekijken : https://vimeo.com/350765795

============================================================================

Het nieuwe schooljaar op CRESCENDO is begonnen

   

 

============================================================================

Woensdagochtend 24 januari was de aftrap op Crescendo van de Nationale Voorleesdagen met ontbijt. Op Crescendo waren weer tal van bekende Surinaamse Nederlanders aanwezig om met veel plezier voor te lezen. De kinderen hadden overal in school versieringen aangebracht. Akwasi las vandaag voor in het Engels! De kinderen hingen aan zijn lippen. In groep 6 las Sylvana Simons voor. Maar ook onder andere Manoushka Zeegelaar Breeveld, Jeffrey Spalburg, Rayen Pandy, Murth Mossel lazen met veel plezier voor, voor de meer dan 375 peuters, kleuters en leerlingen. Het was weer één groot voorleesfeest. Voor veel meer foto’s klik hier

foto M.Zeegelaar Breeveld

Nieuws