Leren en lesgeven zijn de kern van het werk op school.

Kinderen leren doordat ze nieuwsgierig zijn en/of gemaakt worden door inspirerende leraren. De leraren op Crescendo bieden de leerlingen de mogelijkheid om zich maximaal te ontwikkelen. Zij hebben een open houding en zorgen voor een goede relatie tussen de leraar en leerling zodat ieder kind gekend en gezien wordt.

Ons doel is om alles uit de leerlingen te halen zodat ze kunnen doorstromen naar voortgezet onderwijs dat bij hen past. Wij besteden veel aandacht aan taal, lezen en rekenen maar vinden muziek, sport, creatieve expressie en zwemmen ook erg belangrijk. Daarnaast zijn we een vreedzame school die haar leerlingen opvoedt tot volwaardige en respectvolle burgers.

De wereld van morgen is digitaal, uitdagender, flexibeler en opbrengstgerichter. Om ervoor te zorgen dat uw kind goed voorbereid is op die wereld van morgen bieden wij op onze school Onderwijs van de 21e eeuw aan. We integreren de digitale wereld in onze lessen. Zo is er ruimte voor de behoeften en talenten van onze leerlingen en behalen we samen de beste resultaten.

Iedere leerling heeft vanaf groep 3 een eigen laptop waar ze dagelijks mee werken.