Crescendo doet mee aan het project Plastic hunters. Dit project wil de school en de buurt laten nadenken over en kennismaken met het afval probleem. Bij dit project gaat het vooral om het vinden van oplossingen voor dit probleem. De kinderen worden zich bewust van de rijkdom van de natuur en de zaken die de natuur bedreigen. Centraal staat het probleem van het afval. Hoeveel produceren we wel niet en hoe kunnen we ervoor zorgen dat het afval goed wordt verwerkt. Op school is door de kinderen plastic afval opgehaald en in een grote bak gestopt. Ook is er thuis gekeken hoeveel afval er wekelijks wordt verzameld. Het team van plastic hunters heeft op school lessen gegeven over het milieu, het klimaat en ons afval.
Het verwerken van het plastic afval met een 3 d printer was een groot succes. De leerlingen heel veel geleerd en zijn door de docenten goed geinformeerd.

plastic hunters